Szénhidrát anyagcserét támogató folyékony étrend-kiegészítő termék
A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.
A kivonatok hatását a megfelelő összetétel és hatóanyag tartalom biztosíthatja!
Vegyszermentes magyar termelői gombából készült termék!
Dr. Gothárd Csaba orvos, étrendkiegészítő tanácsadó receptúrája alapján, és
Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász ajánlásával készült termék!
Összetevők ismert hatásai:
Süngombát (Hericium Erinaceus) a tradicionális kínai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik. Mivel a gomba kiegyensúlyozó hatással bír a pszichére és a közérzetre, többek között stressz és különböző megterhelések esetén is bevetik. A gyomor- és béltraktusra gyakorolt előnyös befolyását is megfigyelték, ezért a süngombát gyomornyálkahártya-gyulladás vagy gyomor- és bélfekély esetén is használják.
Az újabb kutatások különösen érdekesek, amik bizonyítják ennek a gyógygombának az idegsejtekre gyakorolt előnyös hatását. Az “erinacin” nevezetű bioaktív anyagokról kimutatták, hogy elősegítik az idegsejtek regenerálódását, az idegrostok növekedését. Így a süngomba egy potenciálisan hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál az olyan idegrendszeri megbetegedések terén, mint pl. az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, vagy a sclerosis multiplex. A depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan tud hatni ez a gomba. Az azonosított erinacinoknál fájdalomcsillapító és antibakteriális hatást is megfigyeltek. A süngomba a gyomor és bél nyálkahártyájának irritációja, illetve betegségei terén is jó hatással rendelkezik, a klinikai kutatások kimutatták, hogy alkalmazása gyomornyálkahártya-gyulladás esetén a panaszok enyhüléséhez vezetett. Ezen kívül ez a gyógygomba tumorellenes tulajdonságai és a zsíranyagcserére gyakorolt előnyös befolyása miatt is érdekes.
Süngomba ismert hatásai szerint a keleti gyógymódok a következő területen ajánlják:
- A gyomor- és béltraktus támogatása, erősítése, reflux,
- Segítség stressz és pszichés panaszok,
- Támogatás nyugtalanság, idegesség, alvászavarok esetén,
- Immunmodulálás hatású.
Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) gyógyhatásai
Tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Jelentősebb mennyiségben található meg benne többek között cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas és réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban és aminosavakban.
A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést, segítségével megelőzhetőek olyan neuro-degeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat (pl. béta-glükánt). Jó hatással van főként a 2-es típusú cukorbetegségre.
A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez.
A pecsétviaszgomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ez pedig szintén hozzájárul a vénák és az artériák tisztántartásához, valamint javítja a szívműködést. Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, javítja az emésztési funkciókat. A pecsétviaszgomba triterpénjei (köztük a bioaktív és kizárólag a pecsétviaszgombából kivonható ganodersavak) segítségével erősíti a májat, hozzájárul a hepatitisz kezeléséhez, beállítja a koleszterinszintet, csökkenti az allergiás tüneteket. Növeli az inzulin termelést, szabályozza a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára is jó szolgálatot tehet. Hatóanyagai elősegítik a megfelelő véráramlást – a hajszálerek szintjén is -, megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezáltal a pecsétviaszgomba fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. Gyulladáscsökkentő, immunrendszer aktiváló és vírusölő hatása – előbbieket a poliszacharidjai jelentős mértékben fokozzák – révén kiváló szövetségesünk lehet a szezonális megbetegedések, a megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A pecsétviaszgomba antioxidáns összetevői erősítik az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a harcot a daganatos betegségeket, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és korai sejtöregedést okozó, a DNS-t károsító szabad gyökökkel.
Bokrosgomba (Grifola frondosa) kedvező hatásai: Különösen ajánlott a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számát, ugyanis növeli az inzulinérzékenységet, miközben csökkenti az inzulinrezisztenciát, és szabályozza (lassítja) a cukrok felszívódását, ezáltal a vércukorszintet is szabályozza.
A bokrosgomba támogatja a fenntartható súlycsökkentést – ennek érdekében tegyük mindennapi étrendünk részévé –, alkalmazása segít megszabadulni az alhasi zsírfelhalmozódástól, amely jelentősen növeli a magas vérnyomás, illetve a különböző szívbetegségek kockázatát.
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a bokros gomba kivonata akár 75 százalékkal akadályozhatja a daganatos sejtek szaporodását, főként a vese-, a prosztata-, az emlő- és a tüdőrák esetében alkalmazható sikerrel. Tulajdonképpen úgy „működik”, hogy ösztönzi bizonyos fehérvérsejtek, a makrofágokét, a T-linfocitákét és az NK (natural killer, falósejtek) működését. A tumor markerek expressziójának csökkentése mellett az áttétek növekedését és terjedését is gátolhatja. Csökkenti a magas triglicerid szintet, beállítja a koleszterinszintet, és megemeli a vér HDL (jó) koleszterin szintjét. Utóbbi hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához és betegségei megelőzéséhez. Szintén a HDL koleszterinszint beállításának köszönhető, hogy a bokrosgomba elősegít a májban felgyülemlett zsírok kiürítését, valamint javítja a májfunkciókat, hozzájárul a zsírmáj megszüntetéséhez.
Az ördögszekér gomba mindamellett, hogy D, B3, B5. B12 és B13 vitaminokat, valamint cink, foszfor és kálium mellett sok vasat is tartalmaz, hatékonyan segíti egészségünk megőrzését:
- Rendszeres fogyasztása roboráló hatású, ezért sportolók előszeretettel alkalmazzák diétájukban.
- Segíti az izmok működését.
- Hatékonyan csökkenti a koleszterin és a vércukorszintet.
- Erősíti a vénák rugalmasságát, segíti az erek megtisztulását.
- A króm hozzájárul a normál
vércukorszint fenntartásához.
FIGYELMEZTETÉS!
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Terhesség – szoptatás alatt fogyasztása nem javasolt! Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. Használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot.
Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik a megfelelő termék számodra, keresd a "Császi András ajánlásával" feliratú termékeinket.