Az almapektin szirup előállítása almarostból történik.
Az inulin csicsokából származik, annak legértékesebb része.
Az Európai bizottság (EU) 2015/2314 rendelete alapján:
A pektinre vonatkozó allítás szerint napi 10g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol.
A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra.
Napi 12g Inulin bevitel hozzájárul a széklet gyakoriságának növelése révén a normál bélműködéshez.
A termék fogyasztása mellett se feledkezzen meg a változatos és kiegyensúlyozott étrendről, az egészséges életmód fontosságáról.
A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetők el.
Ha megfelelő mennyiségű - minimum 40-50 gramm - a napi vízben oldható fermentálható rostbevitel, akkor elegendő a napi 50 ml fogyasztása az almapektinből.
Az almapektin és az inulin is prebiotikumok, amelyek ellenállnak az emésztő enzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben.
Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik a megfelelő termék számodra, keresd a "Császi András ajánlásával" feliratú termékeinket.