Herbafulvo Essencia Prémium 3-6 darabos termékek INGYEN SZÁLLÍTÁSSAL CSOMAGPONTRA a készlet erejéig!

COLLAGEN / HYALURONIC KOMPLEX KOLLAGÉN POR - 123g

Nincs raktáron

8 az 1-ben varázspor a hajad, a bőröd, és a körmöd természetes szépségének hosszantartó megőrzéséhez!


 

Vásárold meg most az elérhető legkedvezőbb áron népszerű 101 márkánk COLLAGEN / HYALURONIC KOMPLEX KOLLAGÉN POR - 123g termékét! Nézz szét további termékeink között is és szerezd be kedvenc étrend-kiegészítőid egy helyről, biztos forrásból. Ha most leadod rendelésed, akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak!

Kérdésed van a termékkel vagy a rendelés, esetleg a kiszállítás folyamatával kapcsolatban? Hívj minket a +36-30/927-7089-es telefonszámon és választ adunk minden kérdésedre!

Erre ajánljuk
Emésztés
Kiszerelés
123g
-50%
3 245 Ft
6 490 Ft
Egységár: 26 Ft/g
Kezdete: 2023.09.04   Vége: 2023.12.31
Akcióból hátralévő idő:
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről

Nagyra értékelnénk, ha segítenéd munkánkat egy termékértékeléssel! Amennyiben próbáltad már COLLAGEN / HYALURONIC KOMPLEX KOLLAGÉN POR - 123g termékünket, kérjük írj róla egy véleményt.

Véleményt írok!

Adagolás

Adagolás: Felnőtteknek napi egy adagolókanállal. Folyadékba, joghurtba belekeverhető, ízesíthető. A tégely egyhavi adagot tartalmaz.

Összetevők

Mennyiség: 123 g 

Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot. A készítmény nem szedhető, amennyiben bármely összetevőjével szemben allergia áll fenn.

Összetevők: sertéskollagén, metil-szulfonil-metán (MSM), L-metionin, L-cisztein, hialuronsav, niacin (B3-vitamin), pantoténsav (B5-vitamin), cink-glükonát (cink), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), réz(II)-glükonát (réz), folsav (B9-vitamin), szelénnel dúsított élesztő (szelén), biotin (B7-vitamin), ciano-kobalamin (B12 vitamin)

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó. A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban.
Mentességek: laktózmentes, gluténmentes, cukormentes
OGYÉI-notifikált termék

Összetevő

Mennyiség

NRV* %

B1-vitamin (tiamin-hidroklorid)

1,1 mg

100%

B2-vitamin (riboflavin)

1,4 mg

100%

B3-vitamin (niacin)

16 mg

100%

B5-vitamin (pantoténsav)

6 mg

100%

B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid)

1,4 mg

100%

B7-vitamin (biotin)

50 μg

100%

B9-vitamin (folsav)

200 μg

100%

B12-vitamin (ciano-kobalamin)

2,5 μg

100%

Cink

5 mg

50%

Réz

1 mg

100%

Szelén

55 μg

100%

Kollagén

3000 mg

**

Metil-szulfonil-metán (MSM)

500 mg

**

L-metionin

200 mg

**

L-cisztein

100 mg

**

Hialuronsav

50 mg

**

* napi beviteliérték felnőttek esetében

   

** napi beviteli érték nem meghatározott

   

Kollagén

A kollagén a szervezetben nagy mennyiségben előforduló fehérje, amely fontos szerepet játszik a sejtek közötti tér, az extracelluláris mátrix felépítésében, a csontok rugalmasságában, a porcszövet felépítésében, valamint a bőr és kötőszövetek rugalmasságában, hidratáltságában. Mennyisége, hidratáltsága az életkor előrehaladtával csökken.
Egy metaanalízisben[1] 19 tanulmányt választottak ki, összesen 1125, 20 és 70 év közötti résztvevővel. A placebóval összehasonlítva a hidrolizált kollagén bevitel kedvezően befolyásolta a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és a kialakult ráncokat. Az eredmények alapján a hidrolizált kollagén 90 napos bevitele hatékonyan csökkenti a bőr öregedését, mivel csökkenti a ráncokat, javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát.

Egy másik, randomizált, kontrollált vizsgálatban[2] 5kDa tömegű, hal eredetű hidrolizált kollagén hatását vizsgálták. A kollagén peptidek mennyisége megnövelte a stratum corneum és az epidermis víztartalmát, és csökkentette az epidermisen keresztüli vízvesztést. Emellett a stratum corneum természetes hidratáló faktor szintje megnőtt. A bőr rugalmassága és vastagsága azonban változatlan maradt.

A per os kollagén peptid fogyasztás (Peptan P, Peptan F, Rousselot) 8 hét bevitel után jelentősen megnövelte a bőr hidratáltságát. A dermiszben a kollagén sűrűsége szignifikánsan nőtt, és a dermális kollagén hálózat fragmentációja már 4 hetes kiegészítés után jelentősen csökkent. Mindkét hatás 12 hét után is fennmaradt. Az ex vivo kísérletek azt mutatták, hogy a kollagén peptidek bevitele kollagén, valamint glükózaminoglikán termelést indukál.[3] A kollagén peptidek fogyasztása hatékonyan javítja a bőr öregedésére jellemző mutatókat.

Ebben a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 69, 35-55 év közötti nő vett részt. 2,5 g vagy 5,0 g hidrolizált kollagént vagy placebót kaptak napi egyszer, 8 héten át. A bőr rugalmasságát, a bőr nedvességét, a transzepidermális vízveszteséget és a bőr érdességét objektíven megmérték az első per os alkalmazás előtt (t0), valamint 4 (t1) és 8 hét (t2) rendszeres bevitel után. A bőr rugalmasságát az utolsó adag hidrolizált kollagén bevitele után 4 héttel végzett utókövetés során is értékeltük (t3, 4 hetes regressziós fázis). A vizsgálat végén a bőr rugalmassága a placebóval összehasonlítva mindkét dózisnál statisztikailag szignifikáns javulást mutatott. 4 héttel a kezelés után statisztikailag szignifikánsan magasabb bőrrugalmassági szintet határoztak meg idős nőknél. [4]

A placebót kapó csoporthoz képest a bőr-hidratációs értékei szignifikánsan jobbak voltak az alacsony molekulatömegű kollagén peptid (LMWCP, Newtree, Korea) csoportban 6 hét és 12 hét után. Az LMWCP csoportban eltöltött 12 hét után a vizuális értékelési pontszám és a bőr ráncosodásának három paramétere is jelentősen javult a kontroll csoporthoz képest. A bőr rugalmasságát illetően az LMWCP csoportban a háromból egy paraméter szignifikánsan javult a kiindulási értékhez képest 12 hét elteltével, míg a placebo csoporthoz képest az LMWCP csoportban háromból két paraméter magasabb volt, szignifikánsan 12 hét után. [5]
 
MSM

Egy vizsgálatban[6] az MSM (3g/nap, 16 hétig) per os adagolása a placebo csoporthoz képest szignifikánsan csökkentette az öregedés jeleit, például az arc ráncosságát (p <0,05) és a bőr érdességét (p <0,05). A vizsgálat második részében, a műszeres értékelések részletes elemzése kimutatta, hogy a kiindulási értékhez képest jelentős (p <0,05) javulás mutatkozott az arc ráncainak mélységében, valamint javult a bőr feszessége, rugalmassága és hidratáltsága. A magasabb dózisban (3g/nap) az MSM ugyan hatékonyabbnak bizonyult, de az alacsonyabb (1g/nap) dózis is szignifikáns javulást eredményezett az öregedés arcon tapasztalható jeleiben. Megállapítható, hogy az MSM még 1 g/nap dózisban adagolva is hatékonyan csökkenti a bőr öregedésének szemmel látható jeleit.
A tanulmány[7] célja egy többkomponensű készítmény (200mg hialuronsav, 500mg L-karnozin, és 400mg MSM) arcbőrön kifejtett hatékonyságának és biztonságosságának értékelése volt. Véletlenszerű, placebo-kontrollos, egyszeres vak vizsgálatot hajtottak végre.

Két hónapon keresztül az önkéntesek napi 200 mg hialuronsavat, 500 mg L-karnozint és 400 mg metilszulfonil-metánt tartalmazó készítményt vagy placebót kaptak. A 0. napon (T0) és a 60. napon (T60) az arcbőr hidratáltságát, rugalmasságát és sebometriáját műszeres bőr tesztelővel mérték, és az arc ráncainak digitális képeit pontozták. Az MSM-t hasznosnak találták a bőr és a nyálkahártya hidratációja, rugalmassága, faggyúszekréciója, ráncképződése, tonizáltsága és pigmentációja szempontjából. Az MSM egy kénalapú vegyület, amely hozzájárul a fehérje-fehérje kapcsolatok stabilizálásához és szinergizálásához, és csökkenti a gyulladásos mediátorokat. A kén elengedhetetlen a glutation képződéséhez, ami az emberekben előforduló legfontosabb természetes antioxidáns molekula.

Az MSM lehetséges alkalmazási területeit és biztonságosságát taglaló cikkben[8] szó van az MSM terápiás hasznáról a bőr minőségének és textúrájának javításában, mivel a keratin esetében kén donorként viselkedhet, ezen kívül antioxidáns hatásának köszönhetően mérsékelheti a szervezetet érő oxidatív stresszt.
 
Metionin/cisztein[9]

A cisztein és a metionin kén tartalmú aminosavak, prekurzorai a hajban nagy mennyiségben található fehérjének, a keratinnak. A ciszteint a szervezet maga is elő tudja állítani, szintézise függ a metionintól, de tekintettel arra a tényre, hogy a szintézis sebessége nem mindig felel meg a szervezet követelményeinek, egyes szerzők a ciszteint "feltételesen" esszenciális aminosavként írják le. A haj növekedés sebessége, a hajszál átmérője és a keratin szintézis a ciszteintől is függ. A B6-vitamin (piridoxál-foszfát) aktív formája növeli az L-cisztein beépülését keratinná.
 
Hialuronsav

Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat[10] során azt találták, hogy az elfogyasztott hialuronsav növeli a bőr hidratáltságát és javítja a száraz bőrű betegek kezelési eredményeit. A felszívódott hialuronsav hozzájárul a szervezet saját hialuronsav szintéziséhez és elősegíti a sejtproliferációt a fibroblasztokban, hidratálja a bőrt, és várhatóan javítja a száraz bőrtől szenvedők életminőségét. A tanulmány harmadik oldalán található táblázatban 37,5 mg hialuronsav 30 napon át adagolva szignifikánsan javította a bőr hidratáltságát.
Egy másik cikkben[11] a hialuronsav (Nutrihyl, ≥1MDa) oldat fogyasztása szignifikánsan javította a bőr elaszticitását, hidratáltságát és jelentősen csökkentette a bőrfelszíni egyenetlenségeket és a ráncok mélységét.
Egy állatkísérletben[12] radioaktívan jelzett hialuronsav felszívódását és eloszlását nézték patkány modellen. A mérések alapján a per os bevitt hialuronsav felszívódott és eljutott a bőrbe.

Cink, réz, szelén[13]
Az ásványi anyagoknak, köztük a cinknek, réznek és szelénnek fontos szerepük van a bőr egészségének megőrzésében. A cink számos metalloenzim nélkülözhetetlen kofaktora. Egyik feladata a bőr védelme a fénykárosodástól. A réz antioxidánsként szolgál, védi a bőrt az UV fény által kiváltott szabad gyökök szintjének növekedése által okozott károsodásoktól továbbá stimulálja a kollagén érését, ezért kritikus fontosságú a bőr rugalmasságának és vastagságának javításában. Szerepe van a melanin szintézisében és a bőr és a haj pigmentációjában. A szelén stimulálja az epidermális keratinociták plazmamembránjában lévő szeléntől függő antioxidáns enzimek, a glutation-peroxidáz és a tioredoxin-reduktáz aktivitását, ezáltal megvédi a bőrt az UV-sugárzás okozta oxidatív stressztől.

A cink Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a cink hozzájárul a haj és a körmök normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

A réz Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a réz hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez; hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez; hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a bőr és a haj normál pigmentációjának fenntartásához.

A szelén Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a szelén hozzájárul a haj és a körmök normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez.
 
B-vitamin komplex

A B-vitaminok családjának fontos szerepe van a bőr egészségének megőrzésében, mivel számos élettani folyamat, például a fehérjeszintézis fontos faktora. A súlyos B-vitaminhiány komoly tünetekkel járhat. A B3-vitamin hiánya, a pellagra jellegzetessége, hogy a bőr gyulladttá válik, idővel pedig megvastagszik, hámlani kezd. Ilyen súlyos hiányállapot csak ritkán alakul ki. Az elégtelen B2-vitamin-bevitel bőrgyulladást, viszketést, a száj sarkának kirepedezését, fényérzékenységet okozhatja, a B5 vitamin hiánya esetén pattanások alakulhatnak ki, és a bőr viszketővé válhat.

A B-vitaminok közül a bőr egészségének védelmében betöltött szerepet a B2- és a B6-vitaminnál ismerte el egészségre vonatkozó állítással az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság.
A riboflavin (B2-vitamin) Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a riboflavin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez.
A B6-vitamin Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítása a következő: a B6-vitamin hozzájárul a normál fehérje- és glikogén-anyagcseréhez.


[1] de Miranda, R. B., Weimer, P., & Rossi, R. C. (2021). Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: a systematic review and meta-analysis. International journal of dermatology, 10.1111/ijd.15518. Advance online publication. https://doi.org/10.1111/ijd.15518 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33742704/ 
[2] Miyanaga, M., Uchiyama, T., Motoyama, A., Ochiai, N., Ueda, O., & Ogo, M. (2021). Oral Supplementation of Collagen Peptides Improves Skin Hydration by Increasing the Natural Moisturizing Factor Content in the Stratum Corneum: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial. Skin pharmacology and physiology, 34(3), 115–127. https://doi.org/10.1159/000513988 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33774639/ 
[3] Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of cosmetic dermatology, 14(4), 291–301. https://doi.org/10.1111/jocd.12174 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/ 
[4] Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V., & Oesser, S. (2014). Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin pharmacology and physiology, 27(1), 47–55. https://doi.org/10.1159/000351376 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23949208/ 
[5] Kim, D. U., Chung, H. C., Choi, J., Sakai, Y., & Lee, B. Y. (2018). Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients, 10(7), 826. https://doi.org/10.3390/nu10070826 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29949889/ 
[6] Muizzuddin N, Benjamin R. Beauty from within: Oral administration of a sulfur-containing supplement methylsulfonylmethane improves signs of skin ageing. Int J Vitam Nutr Res. 2020 Feb 21:1-10. doi: 10.1024/0300-9831/a000643. Epub ahead of print. PMID: 32083522.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32083522/ 
https://www.researchgate.net/publication/339425301_Beauty_from_within_Oral_administration_of_a_sulfur-containing_supplement_methylsulfonylmethane_improves_signs_of_skin_ageing 
[7] Guaitolini, E., Cavezzi, A., Cocchi, S., Colucci, R., Urso, S. U., & Quinzi, V. (2019). Randomized, Placebo-controlled Study of a Nutraceutical Based on Hyaluronic Acid, L-carnosine, and Methylsulfonylmethane in Facial Skin Aesthetics and Well-being. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 12(4), 40–45.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31119010/ 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6508480/ 
[8] Butawan, M., Benjamin, R. L., & Bloomer, R. J. (2017). Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement. Nutrients, 9(3), 290. https://doi.org/10.3390/nu9030290 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/ 
[9] Goluch-Koniuszy Z. S. (2016). Nutrition of women with hair loss problem during the period of menopause. Przeglad menopauzalny = Menopause review, 15(1), 56–61. https://doi.org/10.5114/pm.2016.58776 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27095961/ 
[10] Kawada, C., Yoshida, T., Yoshida, H., Matsuoka, R., Sakamoto, W., Odanaka, W., Sato, T., Yamasaki, T., Kanemitsu, T., Masuda, Y., & Urushibata, O. (2014). Ingested hyaluronan moisturizes dry skin. Nutrition journal, 13, 70. https://doi.org/10.1186/1475-2891-13-70 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25014997/ 
[11] Göllner, I., Voss, W., von Hehn, U., & Kammerer, S. (2017). Ingestion of an Oral Hyaluronan Solution Improves Skin Hydration, Wrinkle Reduction, Elasticity, and Skin Roughness: Results of a Clinical Study. Journal of evidence-based complementary & alternative medicine, 22(4), 816–823. https://doi.org/10.1177/2156587217743640 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29228816/ 
[12] Oe, M., Mitsugi, K., Odanaka, W., Yoshida, H., Matsuoka, R., Seino, S., Kanemitsu, T., & Masuda, Y. (2014). Dietary hyaluronic acid migrates into the skin of rats. TheScientificWorldJournal, 2014, 378024. https://doi.org/10.1155/2014/378024 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25383371/ 
[13] Park K. (2015). Role of micronutrients in skin health and function. Biomolecules & therapeutics, 23(3), 207–217. https://doi.org/10.4062/biomolther.2015.003 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4428712/ 

Felhívás

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

 

Felhívás: Az étrend-kiegészítők olyan élelmiszerek, melyek a kiegyensúlyozott, vegyes étrend kiegészítését szolgálják. Ezt a koncentrált tápanyagtartalmukkal, valamint az egyéb, élettanilag aktív összetevők egyenkénti vagy egyesített hatásával teszik lehetővé. Habár előfordul, hogy összekeverik őket a gyógyszerkészítményekkel, fontos tudni, hogy a jelenleg hatályban lévő, hazánkban is érvényes európai uniós szabályok értelmében az étrend-kiegészítők nem minősülnek gyógyhatású készítménynek. Nem alkalmasak terápiás célra, sem betegségek kezelésére, sem pedig azok megelőzésére. Céljuk kizárólag a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel biztosítása. Leginkább azok számára jelentenek jó megoldást, akik a kiegyensúlyozott, egészséges életmód hívei, és a megfelelő táplálkozási szokások mellett szeretnék biztosítani szervezetük számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitelét. Az étrend-kiegészítőkről szóló rendelet értelmében tápanyagok alatt vitaminok, vagy ásványi anyagok értendők.

 

A vitalitasbolt.hu-t üzemeltető Eclosion Kft. kommunikációs felületein tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendeletben írtakat, valamint a gazdasági versenyhivatal előírásait.

 

A webáruházunkban kapható termékek hatóanyagaival kapcsolatos írások célja kizárólag a kapcsolódó termékek, vagy azok hatóanyagainak objektív bemutatása, a lehető legszélesebb körű tájékoztatás. Ennek érdekében minden esetben a legfrissebb, független kutatások alapján, megbízható források mélyreható tanulmányozása nyomán születnek. Eladásösztönző céllal nem rendelkeznek és nem buzdítanak a webshopban elérhető termékek megvásárlására.

 

Filozófiánk az, hogy az általunk forgalmazott étrend-kiegészítők hatékonyságát kizárólag a vásárlók elégedettsége igazolhatja, ennek érdekében mi webáruházunkban csakis a legjobb minőségű, megbízható forrásból származó termékeket kínáljuk. Köszönjük, ha bizalmával megtisztel minket, és esetlegesen véleményét, tapasztalatait is megosztja velünk!

Ezek is érdekelhetnek