Innováció lényege, hogy a gyógynövényekből cukor alapú extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat méhtakarmányként beetetik, és a keletkező méhtermék együttesen hordozza a méz és a gyógynövények előnyös táplálkozás élettani hatásait.
A méhek ilyen módszerrel történő ellátása, azok egészségének védelme mellett, olyan méhtermékeket eredményezett, melyek a humán klinikai vizsgálatok során is bizonyították emberekre gyakorolt, kedvező élettani hatásaikat.
Árokpartokon, útszéleken a csalán könnyen okozhat kellemetlen perceket. Csíp, de ezt az erejét jóra is tudjuk használni. Nem csak virágja, nektárja értékes, de az egész növény tartalmaz hasznos elemeket, így a Több mint mézet készítő méhek számára összekészített ételben is a csalán teljes testét felhasználják. Íze a spenótéra hasonlít, méze pedig természetesen már nem csíp.
Néphagyományok szerint a csalán közismert jótékony hatású:
Általánosságban immunrendszer erősítő, roboráló hatású, mint maga a méz is, így csak erősítik egymás pozitív hatásait. Vértisztító hatású, bizonyos mértékben a magas vérnyomás ellen is hat.
A reumatikus és ízületi panaszokat enyhíti, közismert gyógymód volt (de még ma is alkalmazzák), hogy a növény friss hajtásaival csapkodják be a fájó testrészeket, ízületet. Általánosságban fájdalomcsökkentő hatású – persze nem az előbbi módszerrel. Vizelethajtó, prosztata megnagyobbodásra is javallott. Vesekő és hólyagkő ellen is érdemes a csípős növényhez fordulni, elősegíti ugyanis a vesehomok kiválását, még mielőtt az követ képezne – jobb megelőzni a bajt.
Amerikában évszázadok óta közismert gyógyír allergia ellen, különösen ha gyulladásos tünetekről van szó.
A csalán nagyon sok területen alkalmazható mint gyógynövény. Nagyon magas a kalciumtartalma is, így fogyasztásával sokat tehetünk az erős csontokért.
Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik a megfelelő termék számodra, keresd a "Császi András ajánlásával" feliratú termékeinket.