A maca összetett tápanyagtartalmának köszönhetően „superfood” minősítést kapott, felér egy komplett multivitamin készítménnyel. A növényben különösen sok foszfor, vitamin (béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, B6-vitamin, C-vitamin és D-vitamin), vas, jód, szénhidrát, fehérje, esszenciális zsírsav található. Fő hatóanyagai azonban az alkaloidok, flavonoidok, glikozidok és fitoszteroidok csoportjába tartoznak.
Mind a férfiak, mind a nők számára igen hasznos növény, természetes úton szabályozza a hormonháztartást, segítséget jelenthet a termékenységi problémákban és a potencianövelésben is. Egészen kivételes energizáló hatású. Erősíti az állóképességet, csökkenti a krónikus fáradtságot, fokozza a szellemi teljesítményt. Kedvező hatással van a libidóra, javítja a fogamzó- és nemzőképességet, enyhíti vagy meg is szünteti a változókori kellemetlen tüneteket.
Segítheti az egészséges energiaszint megtartását, nemhiába évezredeken át az inkák szuperétele volt.
A macagumót a perui őslakosok már régóta igen értékes növényként tartják becsben. A benne található számtalan ásványi anyag, vitamin és a magas energiatartalmú szénhidrátok megújítják, felfrissítik, új életerővel töltik fel a szervezetet. Úgy gondolják, hogy javíthatja a szellemi teljesítményt, ezért „perui ginszengnek” is szokás nevezni.
Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik a megfelelő termék számodra, keresd a "Császi András ajánlásával" feliratú termékeinket.