Innováció lényege, hogy a gyógynövényekből cukor alapú extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat méhtakarmányként beetetik, és a keletkező méhtermék együttesen hordozza a méz és a gyógynövények előnyös táplálkozás élettani hatásait.
A méhek ilyen módszerrel történő ellátása, azok egészségének védelme mellett, olyan méhtermékeket eredményezett, melyek a humán klinikai vizsgálatok során is bizonyították emberekre gyakorolt, kedvező élettani hatásaikat.
A még éretlen dió maga is kincs, nem csak a már beérett dió. A több mint méz zöld dió még a friss, kemény burkot nem növesztő diót használja fel, ami közismert alapanyag a hagyományos gyógyászatban, hazánkban is régóta ismeretes. A burkon belüli, még puha dió feldolgozása türelmet és szaktudást igényel. Sokáig kell áztatni, érlelni, válogatni, mire ehető formába kerül. Ezután már bátran fogyasztható akár magában, akár ételek részeként is. Bár a milotaiból is készül zöld dió, ez hazánkban nem terjedt el igazán, talán a lekvár és a szörp, ami ismertebb. Mi magyarok úgy szeretjük a diót, ha az ropog.
A Több mint méz zöld dió jótékony hatásai:
C-vitamin, fenol, vas és tannin tartalma jelentős, vitaminhiány esetén is javallott immunerősítő tulajdonsága miatt, de vérszegénység ellen, vagy levertség esetén is gyógyír lehet.
A zöld dió segíti a máj, a vér és a gyomor tisztítását, általánosságban fertőtlenítő hatása van az emésztésben. Gyulladásgátló hatással rendelkezik.
Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik a megfelelő termék számodra, keresd a "Császi András ajánlásával" feliratú termékeinket.