Cikkek

A cukorbetegség természetes karbantartója

2021.09.21 07:00
A cukorbetegség természetes karbantartója

A mai kor emberének az életmód, a táplálkozási szokások, a külső környezeti hatások és a mindennapi stressz következményeként egyre gyakrabban kell szembenéznie vércukorszint problémákkal.

Mivel a kialakult cukorbetegségben (2-es típusú cukorbetegség) szenvedők száma folyamatosan nő a genetikai hajlamot egyre kevésbé valószínűsítik rizikófaktorként. A modern társadalmak minden 10-ik lakója valamilyen formában már a cukorbetegség valamilyen formájában szenved. Lehet ez egy előszoba ami még csak inzulin intolerancia vagy valamelyik kezdeti stádiuma a cukorbetegségnek. A fent említett arány sok szakember szerint egy nagyon alábecsült szám és akár annak a duplája is lehet valójában.

A II-es típusú diabéteszt valamikor „úri betegségnek „nevezték, és ennek valós alapja volt. 1940-ben, amikor Észak-Erdélyt visszakaptuk, az akkori tisztiorvos megszámláltatta a II. típusú diabéteszesek számát. Összesen 10-11 ezer volt. Mára ez a szám jelentősen megváltozott. A megállapított és a rejtett közelíti a 1,5 milliót.

Röviden az ok okozati összefüggésekről

1940-ben hazánk lakosságának igen magas százaléka mind az iparban, mind a mezőgazdaságban fizikai munkát végeztek, lényegileg vegyszermentes egészséges táplálékokat fogyasztott.

Ma szinte nincs fizikai munka, a táplálkozási kényszerpálya pedig egyenesen vezet a cukor, autoimmun, bél és egyéb betegségek felé.

A klinikai orvostudomány versenyt fut a betegségekkel, de folyamatosan lépéshátrányban van.

A ketogén étrend, egyes gyógynövények, a mértékletes mozgás sokat segítenek az állapot jobbulásban.

Segít továbbá egy olyan készítmény is, amely az évezredes népi bölcsesség alapján, hosszú évek óta karban tartja emésztésünket.

Ilyen növény többek közt a gyermekláncfű, amely egyes kutatások szerint az egész földkerekség legértékesebb növénye.

Ilyen a nagybojtorján levél és gyökér, a csarab, a máriatövismag mindegyik formája, valamint a fekete bodza érett bogyója.

A II-es típusú cukorbetegséget spártai fegyelemmel gyógyítani, közepes akaraterővel karban lehet tartani.

A nagyon sok növényben megtalálható inulin úgy látja el a szervezetet energiával, hogy közben a hasznosulásához nincs szükség inzulinra. A glükokinek vércukorszint csökkentő hatással bírnak.

Milyen növények lehetnek ebben segítségünkre?

Nagybojtorján:

A természetben található gyógynövények egyik legmagasabb inulin tartalma jellemzi. Az inulint a szervezet energiaforrásként hasznosítja, viszont a sejtekbe történő bejutáshoz nincs szükség inzulinra. Mondhatni, ez a növény a cukorbetegek tápszere. A szervezet volatilitását növelő, vizelet és epehajtó hatása a népi gyógyászat számára évszázadok óta ismert. Vértisztító, érfalerősítő, kardiotonikus, lázcsillapító, izzasztó hatású. Hatékonyan segítséget nyújthat a reumás és köszvényes tünetek csillapítására. 

Csarab:

Vizelethajtó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású. A cukorbetegség másodlagos hatásainak csökkentésére kifejezetten javallott. Ilyenek a vese és húgyutak tisztítása, érelmeszesedés kezelése, köszvényes fájdalmak enyhítése. A Diabetes 2-be szenvedők készítményeinek egyik leghatékonyabb összetevője.

Máriatövis:

Kiemelkedő antioxidáns és májregeneráló hatású, emésztésjavító gyógynövény. Hatékonyan védi a májat a cukorbetegség miatt szedett gyógyszerek mellékanyagitól. Kutatások igazolják, hogy szilimarin tartalma segíthet az inzulinrezisztencia csökkentésében. Méregtelenítő hatása miatt gyorsítja a zsír anyagcserét és segíti a tisztulási folyamatokat. Tartós és rendszeres fogyasztása vércukor- és koleszterinszint csökkenést eredményezhet.

Fekete bodza bogyó:

A diabetes esetében nagyon fontos az erek védelme. Ehhez elengedhetetlen a C – A vitaminok. A bodzában mindkettő nagy mennyiségben van jelen, valamint a cink és kalcium, amelyek szintén hatékonyak az erek egészségének megőrzésében. Rutin tartalma segít a hajszáleres vérzések megelőzésében és az ödémák kialakulásának megelőzésében. Javítja a szervek vérellátását és a perifériás keringést.

Gyermekláncfű:

A természetben rengeteg olyan gyógynövény található, amelyekkel szabályozni lehet az anyagcsere folyamatokat. Ezek közül az egyik leghatékonyabb vércukorszint csökkentő a pitypang. Inulintartalma csökkenti az inzulinigényt, mindemellett rendkívül jó epe, máj és emésztőrendszert segítő hatása van. Magas vérnyomás ellen, vesetisztításra és fogyókúrázóknak is ajánlott. Hatékonyan hajtja ki a szervezetben felgyülemlett vizet.

A fentebb említett gyógynövényeket a Herbaclass Természetes Növényi Kivonat DBTS-2 készítmény tartalmazza.