Cikkek

A mikroBiom 11 élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő bemutatása

2023.01.12 07:00
A mikroBiom 11 élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő bemutatása

A mikrobiom a mikrobák összessége. Ezek táplálnak minket, velünk, rajtunk, bennünk élnek, védenek, de olykor ki is használnak minket. Ahhoz, hogy tápláljanak, segítsenek, fontos, hogy a mikrobiomunk jól működjön. Ebben segít Dr. Csicsor János élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő pora, mely probiotikus törzseket tartalmaz. Ezek a baktériumok a bélflóra legjobb, leghasznosabb baktériumai. Ezzel tudjuk segíteni a leromlott bélflóránkat, ami mostanság az embereknek nagyon rossz állapotban van.

Kétféleképpen tudunk segíteni ebben:

  1. Kívülről visszük be a baktérium törzseket, amik segítik a jó bélflórát helyreállítani.
  2. Fermentált élelmiszerek segítségével. Ezt testen kívüli emésztésnek is nevezik, amivel sokat tudunk segíteni magunknak, hiszen így a szervezetünk kész élelmiszert kap.

Fontos, hogy optimális legyen a bélflóra bennünk, azaz a jó baktériumok legyenek túlnyomó többségben. A jó és rossz baktériumok arányát vissza kell hozni olyan módon, hogy a jó baktériumok legyenek többségében. Ha nincs normális bélflóra, akkor nem tudjuk megemészteni a táplálékot. A kívülről bevitt baktériumok, mint étrend-kiegészítők nagyon fontos szerepet játszhatnak ebben. Számos autoimmun betegség fő oka, hogy a bélfalon átmennek olyan molekulák, amiknek nem szabadna. Oka, hogy a hasznos baktériumok nincsenek jó állapotban. Az élelmiszerekben vannak olyan anyagok, mint a növényi lektinek, amiket a növények azért termelnek, mert nem akarják, hogy mi megegyük őket, így ezek a molekulák ártanak nekünk. Ha tudatosan étkezünk és olyan anyagokkal tápláljuk a hasznos bélflórát, amiket a rossz baktériumok nem tudnak megemészteni, akkor visszaáll a harmónia. A bélben ugyanis először mindig a rossz bélbaktériumok vannak, ezt követően a jók. Számunkra a cukor a legrosszabb. De léteznek a poliszacharidok, rost anyagok, amik a zöld növényekben vannak, ezekből a jók energiát tudnak előállítani. A mikroorganizmusok feladata, hogy az elemek transzportálását véghezvigyék, de ha nincs mikroelem és nincs mikroorganizmus, akkor ezt nem tudják megtenni, így mikroelemek nélkül élünk. Érdekesség, hogy a fehér kenyér jobb, mint a teljes kiőrlésű. A teljes kiőrlésű kenyérben található VGA nevű lektin veszélyesebb, mint a glutén.

A MikroBiom 11 élőflórát tartalmazó probiotikus étrend-kiegészítő segít a normális bélflóra helyreállításában. Kellemes íze van, miközben a bélflóra legjobb, leghasznosabb baktériumait tartalmazza. Kúraszerűen kell fogyasztani, hogy érezzük a különbséget, de fontos, hogy közben olyan táplálékot vegyünk magunkhoz, mely segíti a bélflóránkat a megfelelő működésében.

Amennyiben szeretne többet tudni a témáról, a Mikrobiom 11 élőflórát tartalmazó probiotikus étrend-kiegészítőről, annak szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, illetve a harmonikus mikrobiom fontosságáról, tekintse meg a Vitalitás műsorát, melyben Dr. Csicsor János és Béky László beszélget az adott témáról.

Császi András

Egészségfejlesztő, Természetgyógyász

összefogalója