Cikkek

Az ásványi anyagok fontossága

2021.10.19 07:00
Az ásványi anyagok fontossága

Az ásványok szó szerint a DNS építőkövei. Szükségesek minden egyes sejtmásolathoz, és mindegyik ásványi anyag nagyon specifikus létfontosságú funkciót tölt be mentális és fizikai folyamataink, valamint optimális gyógyulási képességünk megőrzésében.

Ezek a legfontosabb tényezők minden élettani folyamat fenntartásában, a fogak, csontok, szövetek, vér, izom és idegsejtek alkotóelemei. Szükségük van az üzenetek idegrendszeren keresztüli továbbítására, az emésztésre és az anyagcserére, vagy az élelmiszerekben található összes tápanyag hasznosítására. A vitaminokat nem lehet megfelelően feldolgozni az ásványi anyagok megfelelő egyensúlya nélkül. Az ásványi anyagok hiánya számos betegség kiváltó oka. A test trilliónyi sejtből áll, amelyek egy százaléka minden nap elpusztul, és minden nap cserélni kell őket. Ha hiányunk van ezekből a nyomelemekből, a sejtjeink kifogynak a szükséges készletekből, és áthelyeznek más hasonló ásványi anyagokat a kódba ideiglenes intézkedésként a működés fenntartása érdekében, megakadályozva minket abban, hogy meghaljunk. Ez a helyettesítő ásványi stratégia kikapcsolja a genetikai kód egyes részeit. A gyógyításra vonatkozó utasítások még mindig megvannak, de nem érhetők el, mert az ásványi anyag hiány miatt blokkolják őket.

Sokszor külön tárgyalják az ásványokat, de fontos megjegyezni, hogy a testen belüli cselekedeteik egymással összefüggnek; egyetlen ásvány sem működhet a többiek nélkül, mivel ezek szinergetikusan kapcsolódnak egymáshoz. Ők a test elektrolitjai, vagyis; átviszik az elektromos áramot a testen. Bioelektromos lények vagyunk; testünk elektromos árammal működik, és az ásványok vezetik ezt az áramot. Biztosítják a pozitív vagy negatív elektromos molekulák szükséges töltését vagy "ionizációját". Az ionok töltik az „emberi akkumulátort”.

A szervezet nem tud ásványi anyagokat előállítani, és azoknak élelmiszerekből vagy italokból kell származniuk, ideális esetben vízből. Hagyományosan a friss gabonafélék, gyümölcsök és zöldségek fogyasztása a tápanyagban gazdag talajban biztosítja az elsődleges ellátást az ionos ásványi anyagok teljes spektrumához. Sajnos a mai világban a természetben előforduló, tápanyagban gazdag talaj egyre ritkább. Az élelmiszerek csak nyomokban tartalmaznak ásványi anyagokat, ha a nyomelemek egyáltalán még jelen vannak a talajban. A modern gazdálkodási gyakorlatok és a Föld természetes vízciklusa kimerítette talajainkat. Ahogy a talaj kimerül, tengereink gazdagodnak. Valójában a tengerek szinte tökéletes ásványi anyagok és nyomelemek forrásai. Az ásványi anyagok megfelelő egyensúlya a szervezetben különbséget tesz a betegségek és az optimális egészség között.

A gyors felszívódás érdekében válasszon tápanyagokban gazdag gyógynövényeket, amelyekből teákat készítenek, például zsurló, csalán, málnalevél; adjon hozzá egy feldolgozatlan magas ásványi sót az étrendhez; a tengerből származó folyékony ásványok jó eredményeket mutattak a lehető legrövidebb idő alatt. Nagyon ajánlom a Vancouver Island Ormus-t, amelyet Kanadában készítettek, közvetlenül a Csendes-óceán vizéből.