Cikkek

Hogyan őrizzük meg a bélflóra egészségét?

2021.08.03 07:00
Hogyan őrizzük meg a bélflóra egészségét?

A bélflóra kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében és szervezetünk egyensúlyának fenntartásában. Éppen ezért fontos, hogy törekedjünk természetes állapotának megőrzésére, melyben egyrészt a kiegyensúlyozott táplálkozás, másrészt különböző étrend-kiegészítők lehetnek segítségünkre.

A Béky Flora Komplex élőflórás sejteket tartalmazó kapszula formájában segít abban, hogy bélflóránk egészségesen működhessen, ezáltal hozzájárulva a jó emésztés karbantartásához, valamint a jó közérzet támogatásához. Megmutatjuk, hogyan!

Miért fontos a bélflóra egyensúlya?

Az emberi bélflóra nem más, mint az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok összessége. Ez alkotja az emberi mikrobiom legnagyobb részét, mely a mikroszkopikus, velünk szimbiózisban élő baktériumokból áll. A mikrobiom feladata, hogy egyensúlyban tartsa szervezetünk működését, ennek érdekében csak bélrendszerünkben több, mint 100 milliárd mikroorganizmus él.

A bélen élő baktériumok jótékony hatásúak, fontos szerepet játszanak többek közt az emésztésben és a tápanyagok felszívódásában, valamint a K-vitamin termelésében is. Nem meglepő tehát, hogy a pozitív baktériumokból álló bélflóra nagyban hozzájárul az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez, valamint segít az idegen kórokozókkal szembeni védekezésben és az immunrendszer állandó készenlétben tartásában.

Sokan ismerhetik Hippokratész híres mondását, mely szerint "minden betegség a belekben kezdődik", ezt a hipotézist pedig sok modern kutatás is alátámasztja. A pozitív hatású baktériumok munkája nélkül ugyanis az emésztés és a megfelelő tápanyagtermelés, valamint -felszívódás sem képes működni, ami idővel súlyos testi és lelki problémák kialakulásával is járhat.

Hogyan lehet egészséges a bélflóránk?

A bélflóra megbomlásához sok dolog vezethet, többek közt az egyoldalú táplálkozás, a betegségek, a szervezetbe kerülő méreganyagok, de akár egy antibiotikumos kezelés vagy a kemo- és sugárterápia is.

A bélflóra nem megfelelő működése esetén emésztési zavarok, puffadás, hasgörcsök, és akár irritábilis bél szindróma is kialakulhat. Sőt, ha nem áll helyre az egyensúly, idővel komolyabb problémák, testünk szinte bármely pontjára kiterjedő betegségek, illetve rossz közérzet és ebből adódó lelki eredetű gondok is felmerülhetnek.

A bélflóra normál funkcióinak fenntartása érdekében éppen ezért fontos az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag-bevitel, valamint a vérkeringést és emésztést serkentő testmozgást.

Sok esetben ez azonban önmagában nem elég. Ilyenkor lehet szükség arra, hogy a bélflóra működését úgynevezett pre- és probiotikum készítmények használatával segítsük, melyek természetes mikroorganizmusokkal járulnak hozzá a kiegyensúlyozott, egészséges mindennapok eléréséhez.

Hogyan segít a Béky Flora Komplex étrend-kiegészítő?

A Béky Flora Komplex egy étrend-kiegészítő kapszula, mely élőflórás probiotikus hatóanyagokkal segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Használata a hagyományos terápia mellett enyhülést hozhat a hasi panaszokkal járó gyulladásos és nem gyulladásos állapotokban, komplex hatásának köszönhetően pedig összességében javítja a közérzetet, támogatja az immunitást és az általános egészséget.

Több kutatás is igazolja, hogy a kórokozó baktériumok elnyomása és a bélflóra egészséges működése a vastag- és végbélrák kockázatát is képes lehet hatékonyan csökkenteni. De az egészségtelen bélflóra a kóros súlygyarapodáshoz is hozzájárulhat. A kiegyensúlyozott, prebiotikumokkal is támogatott bél mikrobiom azonban bizonyítottan képes csökkenti az étvágyat és segít kialakítani az egészséges teltségérzetet, amivel az egészséges és harmonikus táplálkozás mellett a túlsúly elkerüléséhez is hozzájárul.

A Béky Flora Komplex sokoldalú összetételének köszönhetően hatékonyan képes hozzájárulni a bélflóra egészségének megőrzéséhez, ezáltal segíthet a mikrobiom nem megfelelő működéséből adódó betegségek kialakulásához, és a diéta, fogyókúra hatékonyságát is képes lehet javítani. Mindezt természetesen a megfelelően kiegyensúlyozott és aktív életmód mellett.