Cikkek

Hogyan szoktassuk le magunkat a cukorról?

2022.01.13 07:00
Hogyan szoktassuk le magunkat a cukorról?

Új év, új élet! Persze nem feltétlenül kell minden eddigi rossznak vélt szokásunkat feladni, elég, ha apró lépésekben haladva indulunk el a változás útján. Hogyan fogjunk hozzá?

Válasszunk egészséges újévi fogadalmat!

Mostanra biztos te is egyre többet hallasz a cukorról és az egészségre gyakorolt káros hatásairól, miszerint a túlzott cukorfogyasztás különböző egészségügyi problémákat okozhat számunkra.

Éppen ezért remek újévi fogadalomként állja meg a helyét, ha leszokunk a finomított cukorról és helyette vitaminokban gazdag, egészségesebb nassolnivalók fogyasztását tűzzük ki célul.

Hogyan szoktassuk le magunkat a cukorról?

Fontos, hogy fokozatosan csökkentsük az adagot! Először is, hozzá kell szoknunk a kevésbé édes ízekhez.

Tipp: Kávénkat, teánkat ízesítsük mézzel vagy édesítőszerrel, üdítőből is válasszuk inkább a cukormentes verziót, valamint, hétről hétre vezessünk be étkezésünkbe eggyel több édességmentes napot.

Táplálkozási szokásainkból hagyjuk el a kész, illetve félkész élelmiszereket, amelyek jellemzően rengeteg cukrot rejtegetnek magunkban.

Pótoljuk szervezetünk vitamin és ásványi anyag hiányát! A változatos étkezés elengedhetetlen, de emellett a Vitalitásbolt.hu természetes hatóanyagú étrend-kiegészítői is kiváló támogatást nyújtanak a szervezet számára.

Ha anyagcserénk megfelelően működik, akkor a bevitt tápanyagok ellátják a szervezetet kellő energiával. Ahhoz azonban, hogy a szénhidrátokból, zsírokból, fehérjéből energia legyen, nélkülözhetetlenek a vitaminok és ásványi anyagok. Amikor nincs elegendő vitamin a szervezetben, hiány alakul ki, és ilyenkor kezdődik a hízáshoz vezető kalóriaraktározás, a sejtjeink pedig éheznek. Ekkor ránk tör az édesség iránti sóvárgás, hiszen az energiatermelő folyamatok nem működnek. Ezért annyira fontos, hogy  ellássuk szervezetünket megfelelő mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal, így ugyanis kevésbé kívánjuk a cukros édességeket.

Ha mindezeket betartjuk két hónap alatt, szinte észrevétlenül leszokunk a folyamatos finomított cukrokat tartalmazó édességevésről, és így szervezetünket sem tesszük ki az elvonási sokknak.

Nem kell lemondanunk az édes ízekről!

A süteményeket és az italainkat cukor helyett édesítsük természetes édesítőszerekkel! Fogyasszunk több gyümölcsöt, akár smoothie formájában, de kitűnő alternatívát jelenthetnek a természetes alapanyagokból készült Bob Snail ínycsiklandó termékei is.