Cikkek

Így figyelünk mi oda saját környezetünk védelmére

2021.04.06 07:00
Így figyelünk mi oda saját környezetünk védelmére

Manapság rengeteg üzlet található a piacon, melynek legfőbb fókusza a természetesség. Szinte Dunát lehet rekeszteni a természetes alapanyagokból gyártott készítményeket kínáló webshopokkal, olyan üzletet azonban már nehezebben találni, mely a természetközeliséget nem csak egyszerű hívószóként alkalmazza.

Mi a VitalitásBolt webáruháznál kiemelt figyelmet fektetünk arra, hogy kizárólag természetes alapanyagokból készült termékeket forgalmazzunk. És amennyire csak lehet, a mindennapos munka során is megpróbálunk odafigyelni arra, hogy úgy segítsünk vásárlóinknak, hogy közben a környezetünknek is a legkevesebbet ártsuk.

Most megmutatjuk, hogyan csináljuk ezt, és néhány tippet is adunk azzal kapcsolatban, hogyan lehet környezetkímélőbb, zöldebb vállalkozás egy webshop.

A természetesség elkötelezett hívei vagyunk

Termékkínálatunk összeállítása során nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy kizárólag megbízható forrásból származó, természetes anyagokból készült termékeket válogassunk. Erre garanciát jelent az olyan cégek neve, mint például a GAL vagy a Swanson, aki a táplálék kiegészítők piacán évtizedek óta megbízható, stabil pontként vannak jelen.

A természetesség mellett persze igyekszünk azt is szem előtt tartani, hogy az adott gyártók készítményei etikus módon készüljenek, és lehetőleg a gyártás, valamint a csomagolás során is környezetbarát eljárásokat alkalmazzanak.

Környezetbarát csomagolóanyagokkal a fenntartható működésért

Természetesen nem csak az általunk forgalmazott termékek kiválasztásánál, de azok csomagolásánál, kézbesítésénél is szem előtt tartjuk a környezettudatossági szempontokat. A rendelések postázásánál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a csomagokat könnyedén újrahasznosítható és lebomló, öko csomagolóanyagokkal kézbesítsük.

Ez mind a kisebb, mind pedig a nagyobb tételben történő rendelések esetében igaz. Az öko légpárnás borítékok mellett például a nagyobb csomagokban olyan szerves anyagból, növényi keményítőből készülő térkitöltő habot alkalmazunk, mely teljes mértékben komposztálható, 100 százalékban lebomló és környezetbarát.

Sok esetben pedig a használaton kívül került dobozokat és csomagolóanyagokat is újra felhasználjuk a kézbesítés során, annak érdekében, hogy minél kisebb mértékben terheljük saját környezetünket.

Hogyan segíthet egy webshop a környezetén?

A webshopok egyik legnagyobb előnye, hogy működésükhöz nincs szükség fizikai üzlethelyiségre. Ez már önmagában egy zöldebb megoldás, hiszen egy bolt fenntartása nem csak rezsiköltséggel, de extra energiafogyasztással is jár. Egy webshop esetében ez a fogyasztás hatékonyan minimalizálható.

Sokakban persze felmerülhet az, hogy egy virtuális üzlet sokkal több csomagolóanyagot használ, mint egy fizikai formában működő bolt. Ez alapvetően igaz, azonban a fentebb említett módszerekkel, a dobozok és egyéb csomagolóanyagok újrahasznosításával és az öko megoldásokkal ennek környezeti hatása szintén minimalizálható.

Fontos tehát, hogy amennyire csak lehet, kerüljük a műanyag, illetve nehezen újrahasznosítható anyagból készülő csomagolások használatát. Törekedjünk a lehető legkisebb energiafelhasználást igénylő megoldások alkalmazására, és amennyire csak lehet, figyeljünk oda az árukészlet összeállítása során mind a minőségre, mind pedig az árucikkek elkészítési módjára.

Ilyen módon, ha csak egy kis lépéssel ugyan, de mi is segíthetünk abban, hogy egy fenntarthatóbb, szebb és egészségesebb világban élhessünk!