Cikkek

Magnézium pótlása természetesen

2022.02.24 07:00
Magnézium pótlása természetesen

Folyton gyengeség gyötör, izomgörcsök kínoznak, zavar támad a koncentrálóképességedben, egyre gyakrabban érzed magad ingerlékenynek? Könnyen előfordulhat, hogy éppen magnéziumhiányban szenvedsz.

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag szervezetünk számára, felmerülő hiányának számos oka lehet, köztük a helytelen táplálkozás, különböző bélbetegségek, sőt még a hasmenés is. A túlzott kávé– és teafogyasztás, a stressz, az erőteljes fizikai terhelés, illetve várandósság és szoptatás idején különösen ügyelnünk kell a megfelelő mennyiségű magnézium bevitelre.

GAL termékek

GAL Magnézium-biszglicinát

Sokféle magnézium forma létezik, amelyek hasznosulásában lényeges különbségek mutatkoznak. A GAL Magnézium-biszglicinát termékünkben a magnézium a glicin aminosavhoz kötve van, ez egy teljesen reagált forma. Az előnye, hogy ez a forma a kényes gyomrúaknak sem okoz laza székletet, sem egyéb problémát. 

GAL Magnézium-L-laktát

A GAL Magnézium-L-laktát termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de a hasznos L-laktáttal is ellát, D-laktát nélkül. Emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnézium forma.

GAL Magne-C

A GAL Magne-C nem okoz hasmenést és a magnézium mellett kiváló C-vitamin forrás is egyben, amely nem okoz refluxot és gyomorégést. A GAL Magne-C ideális magnézium és C-vitamin forrás mindenkinek!

Miben van sok magnézium?

Amennyiben lehetséges előzzük meg a hiány kialakulását és figyeljünk oda a természetes, magnéziumban gazdag táplálkozásra: zöld leveles és hüvelyes zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék, gyümölcsök, étcsokoládé, olajos magvak, dió- és mogyorófélék, valamint halak fogyasztásával.

Felmerülő magnéziumhiány esetén válaszd a Vitalitásbolt.hu természetes hatóanyagú magnéziumos étrend-kiegészítőit, melyek hatékony segítséget nyújtanak szervezeted magnézium szintjének normalizálásában.