Cikkek

Mikor milyen étrend-kiegészítőt érdemes szednünk? Császi András válaszol

2021.08.10 07:00
Mikor milyen étrend-kiegészítőt érdemes szednünk? Császi András válaszol

Mikor felmerül a kérdés, hogy milyen táplálék-kiegészítőket érdemes szedni a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel érdekében, sokan tanácstalanok. Nem véletlenül, hiszen mindenki szervezete mást igényel, és az étkezési szokásoktól, az életkortól és a testfelépítéstől kezdve pedig rengeteg dolog van, ami befolyásolhatja ezt a szükségletet.

Sokan azonban nem tudják, kihez fordulhatnak ezirányú kérdéseikkel, ki az, aki megfelelő tudás és szakértelem birtokában képes tanácsot adni nekik a számukra megfelelő táplálék-kiegészítőket illetően.

Éppen ezért most megmutatjuk, ki az, aki természetes gyógymódok és praktikák ismert és elismert szakembereként segít megválaszolni a felmerülő kérdéseket!

Miért fontosak a táplálék-kiegészítők?

A táplálék-kiegészítők legfőbb célja, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett biztosítsák szervezetünk számára a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitelét. Sok esetben ezekből ugyanis akkor sem kerül elegendő a szervezetünkbe, ha törekszünk arra, hogy étrendünkben megfelelő arányban szerepeljenek a zöldségek, gyümölcsök és a különböző fehérje- és tápanyag-források.

Fontos azonban tudni, hogy a táplálék-kiegészítők nem gyógyhatású készítmények, így terápiás célzattal történő használatra nem alkalmasak. Ettől függetlenül érdemes szakemberrel konzultálni azelőtt, hogy elkezdenénk szedni őket, hiszen életkorunktól, testtömegünktől és természetesen szervezetünk igényeitől függően változó lehet az, hogy testünknek és elménknek milyen vitaminok és ásványi anyagok pótlására, bevitelére lehet szükségünk.

Miért érdemes a táplálék-kiegészítők szedése előtt szakemberrel konzultálni?

Akadnak olyan tápanyagok, melyek megfelelő módon csak akkor képesek kifejteni pozitív hatásukat szervezetünkben, ha egy másik tápanyaggal együtt fogyasztjuk őket, vagy ha épp koncentráltabb mennyiségben kerülnek szervezetünkbe. Éppen ezért érdemes mindig odafigyelni arra, hogy mit, milyen arányban szedünk.

Sok esetben a szükségleteket nehéz lehet magunknak megállapítanunk, pedig előfordulhat akár az is, hogy a meggondolatlanul szedett táplálék-kiegészítő egy idő után a pozitív hatások helyett negatív hatással lesz szervezetünkre. Éppen ezért minden esetben érdemes lehet a gyógynövények, azok hatásai, valamint a vitaminok és ásványi anyagok terén jártas szakember véleményét kikérni.

Kihez fordulhatok segítségért?

Császi András hazánk elismert természetgyógyásza, aki a természetes gyógymódokban rejlő lehetőségek megismerésével és a tudás továbbadásával foglalkozik.

Elsősorban betegségmegelőző munkával, valamint tanácsadással segíti a hozzá fordulókat. Nagy tapasztalattal rendelkezik a táplálék-kiegészítők terén is, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a saját prémium minőségű, természetes alapanyagokból készülő táplálék-kiegészítőket forgalmazó webáruháza.

Amennyiben szeretnéd szakember segítségét kérni a különböző étrend-kiegészítő készítményekkel kapcsolatban, Császi András szaktudására és tapasztalatára egyaránt épülő, személyes konzultáció formájában szívesen segít a döntésben.

Érdeklődj bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén és kérdezz bátran a fittebb, egészségesebb hétköznapok és maximális életminőség elérése érdekében!

Telefon: +36-30/927-7089

E-mail: info@vitalitasbolt.hu