Fórum

Bőrproblémák
4
András
Kedves Pasek Attila! Az életkor előrehaladtával a szervezet kevesebb kollagént termel. A kollagén a bőr építőköve, amely segít megelőzni a ráncokat, a megereszkedést és a nedvességvesztést. A genetikája hozzájárulhat ahhoz, hogy mennyi kollagént veszít az életkor előrehaladtával.

Mivel a dermis kevesebb kollagént termel, a bőr kevésbé képes helyreállítani magát, ami vékony bőrt eredményez. Így a kollagén bevitel fontos lenne.
3
Pasek Attila
Tisztelt Béky Úr!

Édesanyámnak (81 éves) az el múlt 1/2 évbe nagyon elvékonyodott a bőre, kissebb érintkezések után is fel szakad, nehezen gyógyul és szinte magától keletkeznek véraláfutások jellemzően a lábszárán.
Járt már háziorvosnál több szakorvosnál. A mit én tapasztalok, kivizsgálások és tanácstalanság.
Mit javasol ez ügyben?

Köszönettel: Pasek Attila
2
Béky László
Bármi is lehet, így ekcéma vagy verejték mirigy gyulladás. Célszerű lenne egy bőrgyógyász véleménye, hogy további irányba menjünk.
1
P. Attila
Tisztelt Béky Úr!

Abban kérném a tanácsát,, van-e valami tipikus oka a lágyék tájéki bőr kiütésnek? Félkör alakban a szélén szinte hegesedve. Az online szakirodalom bőrgombával azonosítja a tünete. Öntől hallottam, hogy a bőrön megjelenő elváltozások sokszor utalnak belső szervi problémákra. Ebben az esetben is lehetnek ilyen problémák. Mit javasol ebben az esetben ? Szakorvost, természetgyógyász vagy valami konkrét terméket?
Köszönettel: P. Attila
Hozzászólás a témához