Cikkek

Tavaszi méregtelenítés

2021.05.04 07:00
Tavaszi méregtelenítés

Talán mindenki hallott már valamilyen formában magáról a méregtelenítésről. De vajon miért annyira fontos és valójában hogyan is álljunk neki? Rövid összefoglalónkban erről olvashatsz.

A hosszú, szürke tél után, mikor beköszönt a tavaszi jó idő csalogatva minket a szabadba, akármennyire is vágyunk az általa nyújtott felhőtlen kikapcsolódásra, sokszor fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat hozzá. Sokan ilyenkor döbbenünk rá, hogy érdemes időt szakítanunk a méregtelenítés folyamatára. Télen keveset mozgunk, többet is eszünk ezáltal  a méreganyagok hamar felhalmozódnak a szervezetünkben, az emésztés sem olyan, mint az aktív napokon, a vitamin és ásványi anyag készleteink pedig tavaszra szinte teljesen kimerülnek. A sok mozgással, a helyes táplálkozással, és megfelelő folyadékbevitellel könnyedén visszaszerezhetjük energikus és egészséges énünket.

Mozgás

Nem kell egyből maratont futni, apránként növeljük a napi testmozgás idejét és nehézségét. A lényeg, hogy minden porcikánkat jól átmozgassuk. Elmehetünk a szabadban sétálni, futni, biciklizni. Tornázhatunk otthon vagy akár elmehetünk a közeli uszodába és úszhatunk is egy jót. Alakformálásban és a hölgyek narancsbőr kezelésében is rendkívül hatékony a rendszeres sportolás, így ha időben elkezdjük bátran viselhetjük majd a rövid nadrágot, szoknyát vagy a nyári szezonban a bikinit.

Táplálkozás

A tudatos táplálkozás elengedhetetlen a méregtelenítésben. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. Kerüljük a fehér lisztet, igyekezzünk egészségesebb változatait fogyasztani étkezéseink során. Rendszeresen, és  kis mennyiségben a magvak is nélkülözhetetlenek szervezetünk számára. Amire még nagyon fontos figyelni az a folyadék bevitel. Egyéni szükségleteket figyelembe véve ez egy felnőtt számára jelenthet 3, de akár 5-6 litert is. A legjobb erre a tiszta víz, de mellette nyugodtan ihatunk gyógynövényekből készült teákat, gyümölcs- és zöldségleveket ízlésünknek megfelelően.

Szerveink folyamatosan igyekeznek a toxinokat eltávolítani a szervezetünkből. A máj, vese, tüdő, belek és a bőr mind szerepet kapnak a feladat elvégzésében. A leírtak mellett vannak még étrend-kiegészítők, amelyekkel hozzájárulhatunk a folyamat hatékonyságához, ezeket elérheted a vitalitasbolt.hu kínálatában. A méregtelenítés így sem fog egyik napról a másikra megtörténni. Apró lépésekben haladjunk egyéni ritmus szerint, végeredményként szervezetünk rendkívül hálás lesz kitartásért.