Cikkek

Vitaminokról általánosságban

2021.09.07 07:00
Vitaminokról általánosságban

Vajon tényleg szükségünk van a vitaminokra? A válasz igen, sőt egyenesen nélkülözhetetlenek!

Miért elengedhetetlenek a vitaminok?

A vitaminok az egészséges emberi szervezet számára létfontosságú szerves anyagok, a legtöbb betegség oka valamilyen vitamin- vagy tápanyaghiányra vezethető vissza, ezért érdemes jó minőségű, természetes hatóanyagú táplálék-kiegészítőket fogyasztanunk még a változatos, egészséges étrend mellett is, mert táplálkozás nem mindig fedezi a szükséges vitamin igényünket.

Mi alapján csoportosítjuk a vitaminokat?

Zsírban és vízben oldódó vitaminokat különböztethetünk meg és eszerint is csoportosítjuk őket. 

Zsírban oldódó vitaminok: A, D, E, K, ezeket a vitaminokat képes a szervezetünk elraktározni és szükség esetén felhasználni azokat.

Vízben oldódó vitaminok: B, C, amelyeket szervezetünk nem képes tárolni, ezért bevitelükre minden nap figyelmet kell fordítanunk.

Miért válasszunk folyékony vitaminokat?

A liposzómás vitaminok kiemelkedően magas biológia hasznosulást tesznek lehetővé a testünk számára. A folyékony formula gyorsabban és hatékonyabban kerül a véráramba, mint tablettás társaik, így használatával a lemerült vitaminkészleteinket rövidebb idő alatt feltölthetjük.

Vitaminok ereje

Általánosságban elmondható, hogy egyfajta vitamin szedése nem fogja megoldani az összes problémánkat. Akkor vagyunk igazán egészségesek, ha minden vitaminból, tápanyagból, nyomelemből éppen a megfelelő mennyiség áll szervezetünk rendelkezésére. Ilyenkor érezhetően jobb a hangulatunk, pozitívabbak, energikusabbak vagyunk, és nem mellesleg ellenállóbbak a különböző betegségekkel szemben. Ha viszont csak egy is hiányzik a szükséges tápanyagok közül, akkor eleinte fáradékonyság, melankólikus hangulat és depresszió is kialakulhat, később pedig az adott vitaminhiánynak megfelelő hiánybetegség tünetei jelentkezhetnek. Éppen ezért a mai életkörülményeink miatt, szinte mindenkinek érdemes multivitamint szedni étrend-kiegészítőként!

Mondd csak, Te elegendő figyelmet fordítasz arra, nehogy lemerüljenek a szervezeted vitamin raktárai? Ha esetleg kifogyóban van bármelyik étrend-kiegészítőd a Vitalitásbolt.hu a legjobb választás lehet a számodra is a legjobb minőségű utánpótlás beszerzésére.