Cikkek

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

2021.02.23 07:00
Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Életfolyamataink melléktermékeként folyamatosan termelődnek szervezetünkben agresszív szabadgyökök, melyek megtámadják sejtjeinket. Oxidatív láncreakcióval roncsolják sejthártyáinkat, örökítő anyagunkat, végül sejtműködési zavarokat, sejtelfajulást, sejtelhalást okoznak.

A szabadgyökök tartós, nagy arányú jelenléte komoly tényező a civilizációs betegségek kialakulásában és az öregedésben. A környezeti ártalmak, a stressz, de még az intenzív sport is erősen fokozzák a szabadgyökök képződését. Az öregedéssel egyidejűleg gyengülnek az antioxidáns védelmet jelentő enzimfunkciók is.

Az állatkísérletekben a szabadgyökök kiiktatása az állatok életét meghosszabbította. Joggal feltételezhetjük, hogy a szabadgyökök ellen védő antioxidánsokkal lassíthatjuk az öregedést. Az antioxidánsok saját elektronjaikat adják át a szabadgyököknek, stabilizálják azokat, így gátolják meg a sejtek károsodását

Nem minden szabadgyök káros azonban!

Egyes szabadgyököknek jelentős szerepe van a kórokozók elleni harcban. Antioxidáns rendszerünk egyensúly fenntartására és nem a teljes eliminálásukra törekszik, a túlzott mennyiségű antioxidáns fogyasztása emiatt legalább annyira káros, mint a hiányuk!

Egyetlen szelektív antioxidánst ismerünk, amely képes különbséget tenni a káros és hasznos szabadgyökök között: a molekuláris hidrogént (H2).

Ez az apró molekula áthatol minden határon, eljut a mitokondriumokba és a sejtmaghoz. Direkt blokkolja a káros szabad gyököket és az antioxidáns enzimek termelődését is képes beindítani. A molekuláris hidrogén biztonságos, nincs mellékhatása, új lehetőség a szabadgyök elleni védekezésben és az öregedés elleni küzdelemben.

Molekulásris hidrogénről IDE kattintva olvashat többet.

Bevihetjük kívülről a hidrogént a szervezetbe vagy az endogén hidrogén termelést fokozhatjuk. Egyes magnéziumtartalmú étrend-kiegészítők a gyomorban segítik elő a hidrogén molekula képződését. Ismerje meg a HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10 étrendkiegészítőt, mely kapható a patikákban is.

Készítette: Dr. József Erika