Cikkek

Alternatív gyógyászat
dao enzim
Egészség és wellness
Egészséges életmód
Egészséges táplálkozás
Emésztés elősegítése
Étrend-kiegészítők
GastEnzy
hisztamin
hisztamin intolerancia
Holisztikus egészségmegőrzés
Immunrendszer erősítés
Máris Jobb GastEnzy
MárisJobb termékek
Stresszkezelés
Vitaminok és ásványi anyagok
Szűrés törlése
Miért jó a fekete berkenye rendszeres fogyasztása?
09
Febr

Ismered a fekete berkenye gyümölcsének egészségre kifejtett fantasztikus hatásait? Amilyen apró szemű gyümölcsről van szó, olyannyira lenyűgözően hat szervezetünkre rendszeres fogyasztása. Mai cikkünkben felfedjük kincset érő jellemzőit a fekete berkenyének!

Tüskefehérje semlegesítési protokollja
26
Jan

A tüskefehérjék semlegesítési protokollját, melyet Dr. Csicsor János fordított le, az Egészségügyi Világtanács (WCH) adta közre. Ez egy független orvosokból álló szervezet, akik nem elkötelezettek semmilyen cég irányába és vállalják a nevüket is.

A mikroBiom 11 élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő bemutatása
12
Jan

A mikrobiom a mikrobák összessége. Ezek táplálnak minket, velünk, rajtunk, bennünk élnek, védenek, de olykor ki is használnak minket. Ahhoz, hogy tápláljanak, segítsenek, fontos, hogy a mikrobiomunk jól működjön. Ebben segít Dr. Csicsor János élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő pora, mely probiotikus törzseket tartalmaz. Ezek a baktériumok a bélflóra legjobb, leghasznosabb baktériumai. Ezzel tudjuk segíteni a leromlott bélflóránkat, ami mostanság az embereknek nagyon rossz állapotban van.

Herbafulvo essencia és Herbafulvo essencia Prémium papaya kivonattal készült termékek bemutatása
22
Dec

Mester Károly által kifejlesztett Herbafulvo prémium esszencia termékek – melyek természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő italok – bemutatásáról, az embereket és az állatokat is egyaránt érintő mitokondriális betegségekről, és a xenobiotikumok hatásáról lesz szó.

Menakinon-7, az elfeledett vitamin
08
Dec

1943-ban, a II. világháború kellős közepén Henrik Dam és Edward Doisy felfedezték a K-vitamint, amelyért orvosi Nobel díjjal tüntették ki őket, de a K-vitamin feledésbe merült. 2004-ig kellett várnunk, hogy a K2-vitamin, a menakinon-7 egészségünkben betöltött szerepét tudományosan is igazolják. A Rotterdam vizsgálat kapcsán derült ki, hogy a K2-vitamin pótlásával a szív eredetű halálozás 57%-kal! csökkenthető. A népbetegségnek számító csontritkulás megoldásának is fontos tényezője a K2-vitamin, ahogy más krónikus degeneratív megbetegedésé is.

Kalcium paradoxon és a K2-vitamin
24
Nov

Az érelmeszesedés és a csontritkulás a leggyakoribb népbetegségek hazánkban. Az oszteoporózis a lakosság 10%-át, férfiakat és nőket egyaránt érinti.  A csontritkulással járó csontdeformitás, csigolya-, csípőtáji törések rengeteg szenvedést okoznak és gyakran pecsételik meg az idős emberek sorsát. Mi lehet vajon a közös tényező abban, hogy az erek falába, billentyűkre kalcium rakódik le miközben a csontokból hiányzik a kalcium? Mi ennek a kalcium paradoxonnak a titka? Mi a megoldás, hogy a kalcium a helyére épüljön be?

Lehet, hogy nekem is hisztamin intoleranciám van?
03
Nov

A jól működő emésztőrendszer az egészség egyik fontos tartópillére. Gyakran előfordul azonban, hogy más szervek területén vagy nehezen megfogható általános panaszok, tünetek jelentkeznek és később derül ki, hogy a probléma igazi gyökere a gyomor-, bélrendszer területén van. A valódi okok: a bélflóra egyensúlyának felborulása, ételintolerancia, emésztési folyamatok elégtelensége, következményes alultápláltság, tápanyaghiányok.

Visszafordítható-e a cukorbetegség?
20
Okt

A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) az egyik leggyakoribb anyagcsere zavar hazánkban. Némán zajlik gyakran már csak a szövődményei, a látászavar, veseelégtelenség, érszűkület, talpi fekélyek hívják fel a figyelmet rá. Minél hosszabb ideig áll fenn a cukorbetegség, annál több és súlyosabb szövődménnyel jár. Sajnálatos, hogy egyre több fiatalt, gyermeket érint a probléma. Fontos különbséget tenni az 1-es típusú és a 2-es típusú cukorbetegség között, mert a kezelés más a két forma esetén. A 2-es típusú cukorbetegség korábban csak az időskorban ütötte fel a fejét, ma az elhízás rohamosan növekvő aránya miatt már gyermekkorban is jelentkezik, sőt járvány-szerűen terjed. Ha idejében felismerjük és kezeljük a cukorbetegséget, akár vissza is fordíthatjuk a felborult anyagcsere-zavart, de a fájdalmas szövődményeket mindenképpen elkerülhetjük.