Herbafulvo Essencia Prémium 3-6 darabos termékek és a megjelölt Béky termékek INGYEN SZÁLLÍTÁSSAL a készlet erejéig!

Cikkek

A jó közérzet és a jó egészség kulcsa az egészséges bélflóra
02
Jún

A tápcsatornánkban élő mikroorganizmusok sok oldalú szerepet töltenek be belső környezetünk, egészségünk fenntartásában. A megváltozott táplálkozási szokások, toxikus ártalmak, stressz, gyógyszerek hatására azonban gyakran borul fel a mikrobiom egyensúlya.  A bélflóra egészséges összetételének fenntartása, a diszbiózis megszüntetése komplex megközelítést és megfelelő összetételű probiotikus kezelést igényel. 

K2 MK-7: mi az az all-transz K2 vitamin, és miért kiemelten fontos a szervezetünk számára?
26
Máj

Sokan gondolják úgy, hogy egy egyszerű kalcium pezsgőtabletta sok gondot megold. Jót tesz a szervezetünknek és garantálja azt, hogy hosszú évekig ne legyen problémánk a csontozatunkkal. Az igazság azonban az, hogy a kalcium pótlása megfelelő K2-vitamin bevitele nélkül nem csak hatástalan, de akár komoly egészségkárosító hatással is rendelkezhet.

Minden szervünk atyja a máj. Hogyan őrizzük meg egészségét?
19
Máj

A máj a szervezet legjelentősebb, legösszetettebb feladatokat ellátó szerve - ezért emlegetik a minden szerv atyja névvel a kínai orvoslásban. A környezetünkből, élelmiszerekkel testünkbe kerülő mérgező anyagok könnyen leterhelhetik életfontosságú szervünket, melyek változatos tünetekben nyilvánulhatnak meg. A máj működése pótolhatatlan! Ezért kell óvni, rendszeresen tisztítani, gyógynövényekkel támogatni működését.

MK-7: mi az az all-transz K2 vitamin, és miért kiemelten fontos a szervezetünk számára?
12
Máj

Sokan gondolják úgy, hogy a kalcium pezsgőtabletta sok gondot megold. Jót tesz a szervezetünknek és garantálja azt, hogy hosszú évekig ne legyen problémánk a csontozatunkkal. Az igazság azonban az, hogy a kalcium pótlása K2-vitamin bevitele nélkül nem csak hatástalan, de még egészségkárosító hatással is rendelkezhet.

D- vitamin a zsírban oldódó vitamin új köntösben
05
Máj

Egy átfogó D3- vitaminszint felmérés alapján biztosan kijelenthetjük, hogy a magyar lakosság 95%-a az őszi-téli időszakban D3-vitamin hiányossá válik. Sok tévhit kering a D3-vitaminnal kapcsolatban. Szükséges-e folyamatosan pótolni, milyen adagra van szükségünk? Túl lehet-e adagolni?

A cukorbetegség okozza a legtöbb szenvedést a világon
28
Ápr

A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) a legtöbb szenvedést okozó anyagcserezavar. Alattomosan zajlik, gyakran csak a szövődmények után derül ki a valódi baj. Szövődményei érintik az érrendszert, a vesét, a szemet, a végtagi verőereket, idegeket. Az 1. típusú cukorbetegség fiatalkorban kezdődik, kezelése kizárólag inzulin pótlással lehetséges. A 2. típusú cukorbajt több megelőző állapot vezeti be és inkább az időskor problémája, de az elhízás rohamszerű növekedése miatt sajnos a gyerekek között is járványszerűen terjed. A cukorbetegség bevezető stádiumainak felismerésével, kezelésével megelőzhető és a vele járó életet megkeserítő, fájdalmas szövődmények elkerülhetőek.

Terülj, terülj asztalkám - tudatosan, mértékkel!
21
Ápr

Rohanó világunkban a hétköznapokon is nehéz változatos, egészséges ételekből összeállítani étrendünket. A karácsonyi, újévi menü, a jellemzően sokféle, nehéz étel, az édességek, az alkohol fogyasztás megterhelő lehet az emésztőrendszer számára és könnyen elronthatja az ünnepi hangulatot egy kínzó hasgörcs, hányinger, hányás. Egyre gyakoribb probléma a hisztamin-intolerancia, mely sokáig rejtve marad, kellemetlen tüneteket okozva. Mivel támogassuk emésztőrendszerünket az ünnepek idején?

,,Minden betegség a belekben kezdődik” Hippokratész
14
Ápr

Hippokratész, a modern orvoslás atyja annak ellenére, hogy nem rendelkezett modern biotechnológiai ismeretekkel nagy jelentőséget tulajdonított a megfelelő táplálkozásnak, emésztésnek és életmódnak. Ma a modern biotechnológia lehetővé teszi a mikrobiom, főként a bélflóra megismerését, de még inkább azt, hogy eltérései milyen kihatással vannak betegségeink széles skálájára, az elhízástól a rákon át, egész a pszichés állapotunkra. Az újévi fogadalmak idején, amikor elhatározzuk, hogy életmódot váltunk, fogyunk, stb., jó ha tudjuk, miként segíthet nekünk ebben a törekvésünkben az egészséges bélflóra kialakítása.