Cikkek

D-vitamin, egy hormonszerű vitamin
02
Febr

D vitamint mind a mai napig a zsíroldékony vitaminok között tartjuk számon. Noha a közelmúlt kutatásai számos újabb, inkább hormonszerű hatására világítottak rá.

A K2-vitaminról
09
Febr

A K-vitamint, mint a normális véralvadáshoz létfontosságú anyagot ismerte meg az orvostudomány. A K-vitamin nem egyetlen anyag, hanem rokonvegyületek (fillokinonok és menakinonok) csoportja.

Vese működés
16
Febr

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a beszűkült vese működéssel rendelkező személyek száma!

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?
23
Febr

Életfolyamataink melléktermékeként folyamatosan termelődnek szervezetünkben agresszív szabadgyökök, melyek megtámadják sejtjeinket. Oxidatív láncreakcióval roncsolják sejthártyáinkat, örökítő anyagunkat, végül sejtműködési zavarokat, sejtelfajulást, sejtelhalást okoznak.

A stressz az élet sava-borsa
02
Márc

Legtöbben a stresszt pusztán elkerülhetetlen, mindennapos idegfeszültségnek tekintik, nem is sejtik, hogy szervezetünkre mekkora hatással van. Selye János 1936-ban ismertette meg a világgal a stressz fogalmát.

Molekuláris hidrogén
09
Márc

"A hidrogén nem hosszabbítja meg a maximális életkort, hanem egészségesebbé teszi az életet, amig el nem múlik."

(Prof. Shigeo Ohta)

Valóban erősíteni kell az immunrendszerünket?
16
Márc

Immunrendszerünk tartja meg szervezetünk integritását azzal, hogy felismeri és elkülöníti a sajátot az idegen szervezettől. Védelmet nyújt külső betolakodók vírusok, baktériumok,gombák, paraziták által okozott fertőzésekkel szemben.

A Herbafulvo hatása
23
Márc

Egy magyar termék az egészségünk szolgálatában. A Herbafulvo essencia esetében nagyon is helytálló a VitalitasBolt.hu egyik alap mondata amit egy régi mondás is megerősít, hogy “fűben fában orvosság.